Merhaba Melekler,
Geçen hafta #tavsiyeevinde #cumagunleri kapsamında meleklerle beraber Eğitim- Öğrenci- DEHB koçu ve İz Koçluk’un kurucusu Elgiz Henden ile #DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite) üzerine bilinmeyenleri konuştuk.
DEHB ( Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite ) nedir? Her yaramaz çocuk DEHB’li midir? DEHB çocukların hatta yetişkinlerin güçlü yönleri neler? gibi bilinmeyenler ve merak edilen konularla ilgili sohbet ettik. Sadece DEHB’liler için değil herkesin günlük hayatında kullanabileceği, çok önemli iletişim kavramlarını da öğrendik.
Ayrıca Kız Çocukları’nın el emeği lezzetleri ile ağzımız da tatlandı .
Okul çağı çocuklarının yaklaşık %5’inde görülen Dikkat Eksikliği ve HiperaktiviteBozukluğu (DEHB),
*7 yaşından önce başlayan
*Gelişim düzeyine uygun olmayan,
*Dikkati toplama ve sürdürme,
*Aşırı hareketlilik ve ataklıkla birlikte görülen
*Yaşam boyu devam eden bir farklılıktır.
DEHB’nin nedeni kesin olarak bilinmiyor, tek kanıtlanan şey ise genetik olduğu. Yanlış bilinen bilgilerden biri de; DEHB’nin Psikolojik bir rahatsızlık olduğu! Teşhişi Psikiyatristlerin koymasına rağmen Nörolojik temelli bir rahatsızlıktır.
Sanılanın aksine DEHB’lilerin “Muhteşem Özellikleri” var;
*Esprili
*Cesur
*Hareketli
*Risk Alan
*Eğlenceli
*Yaratıcı
Önemli olan bu özellikleri farkederek çocuklarımızla doğru iletişim kurmayı öğrenmek J DEHB’li çocuklar çok hızlı düşündükleri, odaklanamadıkları , özgür ve cesur bireyler oldukları için; iletişim kurarken “Dili Değiştirmek” anne-babalar hatta öğretmenler için çok büyük kolaylık sağlıyor.
Bunu nasıl mı yapacaksınız? İşte çok güzel bir örnek;
Elgiz Henden’nin Meleklerle paylaştığı, DEHB’li çocukların Anne-Babaları için verdiği tavsiyelere de mutlaka göz atın:)
Başka etkinliklerde görüşmek üzere Melekler!